БК Левски може да бъде закрит след Нова година. Причината е финансовата криза в клуба. Треньорът на мъжкия тим Константин Папазов призова всеки, който има възможност, да помогне за спасяването на клуба. Според него шансовете "сините" да оцелеят са в най-добрия случай около 10 процента. Клубът, който през миналия сезон прекъсна доминацията на Лукойл Академик и спечели три трофея от три възможни, обаче изпадна в сериозна криза заради проблемите около КТБ.

"Към този момент шансовете са 10 към 90 процента. Спортистите носят вярата в себе си до последно, но това е дори прекалено оптимистично, което казвам. Толкова е тежко
положението.Съзнанието ми не може да го побере, че е възможно да спрем да съществуваме, но всеки изминат ден доказва обратното. Преди година си пожелах в годината на юбилея да спечелим поне едно отличие, а успяхме да спечелим три от три. Много хубава година, но за съжаление с много лош край. Сега единственото, което си пожелавам, е да съществуваме. Положението е много тежко и трябва да намерим разрешение до края на месеца. За съжаление към днешна дата няма никакви изгледи да се справим с тази тежка ситуация. Обяснявам си положението в клуба с тежкото положение на държавата. Получиха се доста стресови ситуации, които уплашиха много хора. Изглежда съвсем реално да закрием клуба, защото има само десет дни до края на годината. Предстоят ни разговори и се надявам да дойде някой вълшебник ", каза Папазов.