Нямам никакво желание да играя за друга държава. България и само България!", обяви в интервю за bTV Константин Костадинов. 15-годишният баскетболист е основна фигура в юношеския отбор на "Реал" Мадрид. Той и съотборниците му са у нас за турнира "София Къп". Костадинов стана най-резултатен при победата със 110:62 над сборен отбор от централна Сърбия.

"За първи път идвам в България с "Реал" и за мен емоциите са страшни. Вече 4 години съм в Мадрид и от доста време не съм играл в родината с клубен отбор. Малко е странно", сподели Константин.

Талантът е юноша на бургаския "Делфин" и получава покана от испанския гранд едва 13-годишен. "Когато отидох, се изплаших - видях момчета от Сърбия, от Македония, от Африка, от САЩ... Трябва да вярваш в себе си, защото иначе всичко ще се срине и вече няма да си част от отбора. Помагаха ми родителите и приятелите, които си намерих в Мадрид".

Костадинов разкрива, че в академията на "Реал" държат изключително много на образованието. "Трябва да имаш добри оценки в училище. В противен случай може и да те накажат да не играеш".

Тийнейджърът отчита огромната разлика между баскетбола в Испания и България. "Само като си помисля къде бях преди 4 години и къде съм сега... "Реал" е империя с чудесна зала и перфектно подбран персонал".