Спортната комисия в Калифорния отне временно лиценза на Кубрат Пулев да се боксира на територията на щата. Причината е целувката му по устните на американска журналистка след победата над Богдан Дину в неделя в Коста Меса.

На този етап Пулев има право да се състезава на територията на всеки един друг щат в Америка, извън Калифорния, както и навсякъде другаде по света. В защита на правата на Пулев отвъд океана са ангажирани група адвокати, сред които юрист, който преди години представлява и Майк Тайсън. Изслушването ще бъде на 14 май в Лос Анджелис.

bTV се свърза с говорителя на Спортната комисия на щата Калифорния - Мат Уудчек.

"Комисията реши да прекрати временно лиценза на г-н Пулев. Спортната комисия на Калифорния наказва подобни случаи, в които са нарушени правата на хора в качеството им на спортисти, репортери или фенове. Отнасяме се много сериозно към този инцидент. Господин Пулев беше уведомен във вторник, че преди да получи отново правото да се боксира в Калифорния, трябва да демонстрира пред комисията, че спазва тези принципи на уважение", заяви той.

bTV се сдоби със снимка от партито, на което са били братя Пулеви и репортерката часове след победите им в Коста Меса. Равало твърди, че е приела поканата, за да вземе интервюта от присъстващите.

Снимка: bTV

"Няма паника. Изслушването е резонно. Двете страни ще представят фактите си. Ние имаме достатъчно факти, за да покажем истинската история, която е. Стегнете си коланите. Тепърва ще има много такива картини, които ще излезнат наяве", сподели пред bTV мениджърът на Кубрат Пулев - Ивайло Гоцев.

Дори лицензът на Пулев да бъде отнет за постоянно след изслушването, той веднага има право да кандидатства за подновяването му във всеки един друг американски щат и шансовете му да го получи обратно са големи.