Константин Динев се оттегля от Локомотив (Пловдив). Собственикът на клуба е взел категорично решение повече да не издържа клуба.

Единствената въпросителна е дали отборът изобщо ще пътува до Холандия за мача реванш от втория кръг на Лига Европа срещу Витес, който е в четвъртък.

В декларация на официалния сайт на Локомотив (Пловдив) Динев обяви, че причините за оттеглянето му са две - невъзможността му да поддържа финансовото ниво на клуба и свързването на името му с погазването на честните футболни правила.

„Когато преди две години и половина станах част от черно-бялата магия, го направих заради привържениците на отбора и заради сантименталната си обвързаност с покойния бивш президент на клуба Георги Илиев. Дойдох на "Лаута" с голямо желание и амбиция”, посочва в изявлението си собственикът на клуба с допълнението, че няма да уточнява колко пари е вложил и колко неща е подобрил – това било видно от постигнатите резултати.

Динев изтъква, че остава с добри чувства към „цялата локомотивска общност” и ще подкрепя отбора вече в качеството си на негов привърженик.

„Нямам претенции към акциите, които притежавам. Оставям ги на Атанас Узунов. Сега на първо време смятам да дам на децата си това, което съм дал на всеки един футболист на Локомотив Пловдив през тези две години и половина. Става въпрос за време, внимание и грижи”, казва в заключение Коко Динев.

Повече спортни новини четете на http://www.btv.bg/sport/