Забраната руски атлети да участват на големи спортни състезания през следващите 4 години, а страната да не бъде домакин на световни първенства, ще доведе до големи размествания в спортните календари. Ако местните органи не обжалват или тази тяхна крачка не бъде официално уважена, то част от спортните форуми, в който трябва да се определят първенците на планетата, ще трябва да си търсят нов дом. 

През 2020 г. в Русия трябва да се проведе световното първенство по спускане с шейни. Най-добрите в този спорт най-вероятно ще трябва да си сменят билетите и да не пътуват за Сочи през февруари.

През 2021 г. страната е избрана за домакин на световното първенство по плажен футбол. То трябва да се проведе в Москва през юли, а Русия пребори Чили и Ел Салвадор за тази чест. 

Снимка: Getty Images

Най-добрите катерачи в света също трябваше да мерят сили в Москва през 2021 г., но за сега не бързат с визите.

И ако тези две първенства не ви се струват достатъчно важни, то Русия може да съжалява за загубата на домакинство на три от световните шампионати в може би едни от най-популярните спортове в страната - волейбола и хокея на лед.

Снимка: Getty Images

През 2022 г., освен световно първенство по футбол, на което в момента "Сборная" не може да участва като отбор, трябва да се проведе и шампионат на планетата по волейбол при мъжете. След като националният отбор на страната завърши на незавидното за своята класа 6-о място преди година, предимството на домакина можеше да се превърне в плюс в евентуален реванш пред феновете. 

Дори бяха избрани 10-е градове, които да са домакини на мачовете - Москва, Санкт Петербург, Калининград, Казан, Уфа, Ярославъл, Екатеринбург, Новосибирск, Кемерово и Красноярск. Само че за момента волейболните фенове в тях ще трябва да почакат, преди да си правят планове кои мачове ще посетят.

Снимка: Getty Images

Световното първенство по борба трябваше също да се проведе в страната от през септември 2022 г., но за сега никой не бърза да слагат тепиха. 

Русия спечели бронзовите медали на последното световно първенство по хокей на лед през 2019 г.. Както и домакинството на същото за 2023 г. 24 отбора трябваше да си дадат среща в Санкт Петербург и да мерят сили в две от залите в града. Само че сега отборите ще трябва да почакат преди да си направят планове за предстоящите квалификации.

Снимка: Getty Images

Под въпрос остава провеждането на световното първенство по водни спортове, което е насрочено за 2025 г. и трябва да се проведе в руския град Казан, но след изтичането на въпросното наказание.