Когато се намираме в ситуация на пандемия и са застрашените животите на най-близките ни, футболът остава на заден план. Именно затова мерките за ограничаване на разпространението на коронавируса доведоха до спирането на всички елитни футболни първенства. Но какво да правим, ако сме пристрастени към съботните мачове, а по телевизията не се излъчва никакъв спорт?

Е, англичаните го измислиха.

В събота "Уотфорд" трябваше да приеме "Лестър" в мач от 30-ия кръг на Висшата лига. Въпреки отмяната, двубоят се "проведе", макар и виртуално. "Стършелите" доиграха "срещата" с 10 души след изгонването на Етиен Капу, но се добраха до равенство със зрелищен гол в края.

Състезаващият се в Лига 2 "Лейтън Ориент" също прибегна до компютърната игра. Феновете бяха призовани да гласуват в "Туитър" кои играчи да започнат мача срещу "Брадфорд", каква схема на игра и тактически указания да бъдат приложени, а експертен коментар преди двубоя направи мениджърът Рос Ембълтън. Въпреки усилията, "Лейтън Ориент" загуби с 0:1.

"Саутхемптън" предизвика "Норич" на една игра на морски шах. "Канарчетата" не се отзоваха и мястото им бе заето от "Манчестър Сити". Срещата завърши без победител.

В Испания също показаха креативност - "смелите краставици" от "Леганес" победиха "Реал" Валядолид с 2:1.

bTV призовава: останете си вкъщи!