Оливер Кан е легенда на "Байерн" Мюнхен и германския футбол, носеща гордо прозвището Der Titan ("Титанът"). Една история от годините след като окачи бутонките и ръкавиците обаче винаги ни кара да се засмеем. Разказана е в книгата "Гол!", с автор Улрих Хесе, посветена на германския футбол.

В нея се твърди, че веднъж Кан се включил в изпълнения на дузпи за благотворителност. Срещу него била група 9-годишни, а всеки гол увеличавал събраната сума. За съжаление на децата, Кан отразил всичко и нулата останала непроменена.

Ако някой все още е скептичен за манталитета на победител, който притежава легендарният страж, трябва да прочете какво споделя Кан за езика на тялото и колко е важно да всяваш страх в съперника.

"Често демонстрирах на отбора си присъствие, за да респектирам или по-доброто: да уплаша противника... При вратарите е нужен този елемент на лудост. Кой друг би стоял, позволявайки на някого да изстрелва топки в лицето или корема му... и да го смята за страхотно?!", заявява Кан.

Германската легенда добавя, че няма как да бъде по-доволен от постигнатото.

"Радвам се, че тялото ми издържа толкова дълго и имах шанса да отпразнувам големи успехи с "Байерн". Сещам се за толкова много велики моменти, но и за тежки. Невинаги най-емоционалните мигове са свързани с важните трофеи. Понякога става въпрос за малките моменти", коментира Кан пред сайта на германската Бундеслига.

Дали ще спира някои от най-добрите нападатели в света или 9-годишни деца, изпълняващи дузпи за благотворителност, Кан остава незабравим вратар, чиято страст към играта бе истинско удволствие за наблюдаване.

bTV призовава: останете си вкъщи!