Кубрат Пулев изглежда вече има нов съперник. Българският боксьор вече бе обявил, че ще излезе на ринга през декември в двубой, в който ще защитава статута си на претендент за световната титла на Международната боксова федерация, както Интерконтиненталната си титла на същата организация.

Това е бахамецът Шърман "Танка" Уилямс, а двубоят трябва да е на 14 декември в германския град Нойбранденбург.

Ето кой може да стресне Кубрат Пулев >>

За срещата съобщава сайтът fightnews.com, като тя ще е част от галавечерта, организирана от промоутърите на Кобрата - братята Зауерланд, в която ключовите двубои ще бъдат между завръщащия се на ринга британец Дейвид Прайс и руснака Евгени Орлов и сблъсъкът за титлата на Световната боксова асоциация в лека категория между Юрген Брамер и Маркус Оливейра.

Танка Уилямс (вляво) сам потвърди, че ще се бие с Кубрат Пулев.
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Другата информация по темата на бахамското издание "Трибюн" обаче е далеч по-любопитна и интригуваща, но очевидно не толкова достоверна. Според нея двубоят между Кобрата и Танка е не 14-и, а на 20 декември и ще се проведе в Мюнхен. Изданието твърди, че в нея ще се разиграе континенталната титла на Световния боксов съвет. Това е единствената от четирите големи организации, чиято световна титла не е притежание на Владимир Кличко, а е на по-големия му брат Виталий. Медията допълва информацията си с това, че Танка ще пътува за Германия на 15 декември, което очевидно е ден след галавечерта в Нойбранденбург.

Виталий Кличко - страшилище и на ринга, и на площадите >>

Шърман Уилямс само преди няколко дни игра 4-рундов мач срещу американеца Ърл Ладсън, който спечели по точки.

"Уговориха ми този мач с Ладсън, за да мога да се изкача в ранглистата на Световния боксов съвет. Сега отново съм в залата, тъй като имам нужда от сериозна подготовка, за да постигна една голяма победа срещу българина. Има над 300 мача при аматьорите. Определено е опитен, но аз искам да използвам този мач като шанс да стигна до двубой с Виталий Кличко за неговата титла", обяви самият Уилямс пред "Трибюн".

Шърман Уилямс е изключително опитен състезател. Той е от 15 години на професионалния ринг, като в момента е на 41. Висок е едва 180 см и е един от най-ниските боксьори в тежка категория. Изиграл е общо 52 мача, в които е записал 36 победи (19 от тях с нокаут), 13 загуби (само 1 с нокаут), 2 са завършили наравно, а единият от мачовете му срещу Ивендър Холифийлд е бил прекратен.

Преди въпросната среща с Ърл Ладсън има 2 загуби - срещу американеца Джералд Уошингтън през юни тази година и от финландеца Роберт Хелениус в края на 2012-а.