Най-добрият ни боксьор - Кубрат Пулев, вече е в Съединените щати, където на 14 май ще се изправи пред Спортната комисия на щата Калифорния. Поводът са замразените му временно състезателни права.

Срещу Пулев има подадена жалба от придобилата скандална слава журналистка Дженифър Равало, която Кобрата целуна в края на интервю пред американката, непосредствено след драматичната си победа над Богдан Дину.

Джени Суши и адвокатката ѝ Глория Олред, която се е занимавала с редица дела за сексуален тормоз отвъд Океана, настояха за отнемане на лиценза на българския боксьор и определиха поведението му за "отвратително".

В момента лицензът на българина е временно отнет за щата Калифорния. Пулев може да се състезава в други щати и в други страни, а окончателното решение на комисията в Калифорния ще стане ясно на 14 май. Тогава Кобрата трябва да се яви пред комисията, за да обясни действията си спрямо репортерката. Ако отговорният орган потвърди решението си, лицензът на Пулев ще бъде отнет за територията на САЩ.

Американската журналистка, чието истинско име е Дженифър Равало, но е известна с прозвището "Кралицата на голото суши", заяви, че се е запознала с Пулев преди мача му срещу Богдан Дину в Калифорния. Това потвърждава думите на българина. След победата тя направи интервю с Пулев, по време на което той я сграбчи за лицето и я е целуна по устните. Репортерката твърди, че след това Кубрат я е сграбчил и за задните части.

Суши потвърди, че е била на партито на българските боксьори след гала вечерта в Коста Меса. Но заяви, че е отишла само, за да върши служебните си задължения и да вземе интервюта от присъстващите.

Във въпросната вечер Пулев надви Дину с нокаут, след като преодоля тежка аркада. Жалба обаче срещу Кубрат има и от щаба на румънеца, който твърди, че заслужава служебна победа заради нерегламентиран удар, който нашия боксьор му е нанесъл след гонга.