Елиминационен турнир с участието на Кубрат Пулев може да определи абсолютния световен шампион в тежка категория в бокса. Това предлагат от авторитетния сайт World Boxing News

Победителят в тази своеобразна надпревара ще държи в ръцете си титлите в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF) Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова организация (IBO) и Световния боксов съвет (WBC). Първите 4 в момента са притежание на Антъни Джошуа, а последната - на Тайсън Фюри. Вместо да се изправят един срещу друг, двамата трябва да удовлетворят желанието на всички претенденти за поясите, а такъв турнир би бил перфектното решение. Още повече, че голяма част от срещите в него вече са договорени или са в процес на договаряне.

Снимка: Reuters

Няма как в надпреварата един срещу друг да не се случи мачът между Джошуа и Кубрат Пулев. Българинът е претендент на пояса на IBF и срещата беше насрочена за 20 юни. Заради пандемията от коронавирус обаче беше отменена и все още няма определена нова дата.

Победителят от тази среща ще се изправи срещу шампиона от дуела на претендентите между Олександър Усик и Дерек Чисора.

В другата половина на минитурнира за титлата на WBC ще се противопоставят Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър, като победителят от срещата ще спори за пояса срещу този, който бъде определен за победител измежду Дилиан Уайт и Александър Поветкин.

Снимка: Reuters

Шампионите от всяка една от двете половини ще се изправят очи в очи в сблъсък за всички 5 пояса в тежка категория и приза "абсолютен световен шампион". Според World Boxing News всички мачове ще се изиграят до края на 2021-а година.

Абсолютен световен шампион в тежка категория не е имало от две десетилетия. Последният боксьор, който успя да обедини всички пояси в тежка категория, е Ленъкс Люис.