Докато щабовете на Кубрат Пулев и Антъни Джошуа работят върху детайлите около мача за световната титла по бокс в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF), българинът не спира да тренира на високопланинската база в Белмекен.

Кобрата публикува видео в "Инстаграм", на което се вижда, че днес набляга на силовата подготовка чрез упражнение с т.н. бойни въжета.

По-рано през деня уважаваният спортен журналист Майк Копингер съобщи, че има "принципна договорка" между щабовете на боксьорите, а дългоочакваният мач за пояса на IBF ще бъде на 30 май или на 6 юни.

До 14 февруари всичко ще бъде окончателно решено. Ако представителите на Пулев и Джошуа не се разберат за условията, от IBF ще назначат дата за таен търг с наддаване. При това положение, който от двата лагера излезе с по-добра оферта, той ще бъде обявен за организатор на събитието. От федерацията ще разделят и печалбата между двамата, като 65% от нея ще отидат за британеца, а 35% от приходите - за Пулев.

Ако Джошуа откаже да се боксира с българина, то той трябва да оваканти пояса и тогава срещу Кубрат ще се качи следващият в ранглистата на федерацията.

Като евентуални домакини на мача между Пулев и Джошуа се споменават Катар, Саудитска Арабия и Турция. От щаба на шампиона настояват срещата да бъде във Великобритания.