Мачът на Кубрат Пулев с Антъни Джошуа за световната титла на Международната боксова федерация (IBF) може да се проведе в България. Това обяви пред TrafficNews.bg адвокатът на Кобрата Джон Уърт, който е в Пловдив за боксовата гала в зала "Колодрума" тази вечер, в която братът на Кубрат - Тервел, ще се боксира за междуконтиненталната титла в полутежка категория на WBA.

Преди броени дни американецът, работил в продължение на 20 години за легендарния боксов промоутър Дон Кинг, съобщи, че се чака официално писмо за мача с Джошуа от Международната боксова федерация, на която Кобрата е задължителен претендент.

Още преди британският боксьор да си върне четирите титли след победата си в 12 рунда срещу Анди Руис на 7 декември в Саудитска Арабия, IBF постанови задължителната защита да се проведе до 31 май 2020 година.

Световната боксова организация (WBO) обаче също настоява Джошуа да защитава тази титла срещу претендента Александър Усик в рамките на 180 дни. Сред вариантите е Джошуа да оваканти едната титла. Ако реши да е тази на IBF, Кубрат ще се бие за пояса срещу следващия в ранглистата - поляка Адам Ковнацки. Другата възможност е двете федерации да се разберат коя защита да бъде първа.

"Вярвам, че Джошуа ще се бие с Кубрат Пулев - това е моето разбиране на базата на това как се развиват нещата", заяви Джон Уърт пред TrafficNews.bg - "Имам информация, че IBF и WBO вече са провели разговори и са се разбрали защитата на IBF да бъде на първо място. В рамките на 30 дни мачът трябва да бъде договорен, ако не - ще се премине към търг. В случай на търг, не е невъзможно двубоят да се проведе на българска земя. Не е казано, че срещата на всяка цена трябва да бъде във Великобритания", поясни още Джон Уърт.