Кубрат Пулев не е впечатлен от представянето на Тайсън Фюри при победата над шведа Ото Валин. Официалният претендент за шампионския пояс на Международната боксова федерация (IBF) смята, че Циганският крал не е показал нищо интересно в мача в Лас Вегас миналата събота.

Кобрата даде интервю за американска онлайн медия от залата на "Топ Ранк" и засипа с тежки обиди британеца.

"Наблюдавах мача му. Той не представи нищо особено, има само една голяма уста, едно плямпало е. Нищо специално. Би се срещу съперник, за когото това беше първи голям мач в кариерата. По принцип би трябвало да го нокаутира, а той дори получи тежка аркада", коментира Пулев представянето на Фюри срещу шведа.

Докато отговаряше на въпростите на Хелън Йе, Пулев видя нов плакат на Тайсън Фюри в залата. Кобрата не се сдържа, отиде и изтръгна постера от стената. Освен това българинът отбеляза, че британецът прилича на клоун. 

"Много хубава снимка. Виждам го като клоун. Не е честно спрямо тази зала. Толкова много топ боксьори са били тук, като Майк Тайсън. Той не е за тук.", каза Пулев, след което свали плаката и го захвърли на земята.

"Той само плямпа и не уважава другите боксьори. Затова бях изненадан, че въпреки големите му закани, се би 12 рунда", каза още Пулев.

"Преди години, докато още се биех за "Зауерланд", те преговаряха с него за мач с мен. Той беше свободен, нямаше двубой, но каза, че не може да се бие с мен. Какво да ви кажа повече за него. В момента аз съм претендент №1 на IBF и трябва да се бия с победителя от реванша между Антъни Джошуа и Анди Руис. Защо ми е да се бия с Фюри? Но такъв мач не е проблем за мен. Със сигурност ще го има в бъдеще. Но той сигурно се страхува, не знам, попитайте го. Аз съм готов, уважавам всеки боксьор", добави Кобрата.