Кубрат Пулев отново се закани да победи Антъни Джошуа, като този път българинът, който е задължителен претендент за световната титла на Международната боксова федерация (IBF) обеща да разобличи и изложи британеца пред целия свят.

Кобрата е изучил внимателно мачовете на Ей Джей по време на своята подготовка и смята, че британецът няма нужната психическа устойчивост, за да оцелее срещу него.

Снимка: Reuters

39-годишният Пулев е уверен, че може да повтори геройството на Анди Руис и да изненада Джошуа.

"Наблюдавах внимателно битките му. Той има добър стил и е отличен боец, но не показва психическа устойчивост. Да, той има умения, но не показва никаква психическа твърдост. Това е нещо отвътре, или е в кръвта на човек, или не. А той го няма. Смятам, че аз съм с по-твърд характер от неговия. И това е разликата между нас двамата - моята психическа устойчивост ще надделее", каза Кобрата пред блог за онлайн залози.

"Това ще бъде игра на ума, като майсторска партия шах, с единствената разлика, че краят ще дойде светкавично. Мога да кажа на феновете, че ще разоблича Джошуа и ще докажа, че са идолизирали грешния човек. Ще го изложа пред света за втори път”, категоричен е българинът.

Мачът между Пулев и Джошуа бе отлаган на няколко пъти заради пандемията от коронавирус. В крайна сметка двете страни си стиснаха ръцете за двубой на 12 декември в Лондон.

Снимка: Lap.bg

Мачът трябва да се проведе в "О2 Арена", но от щаба на британеца заявиха, че обмислят като вариант по-малка зала в английската столица, за да има дори минимално присъствие на фенове по трибуните.