Кубрат Пулев е преговарял за мач с Антъни Джошуа, който да се проведе през ноември на "Уембли", но всичко пропаднало заради изненадващата победа на Анди Руис над британеца. Това призна мениджърът на Кобрата Ивайло Гоцев пред worldboxingnews.com.

Според Гоцев, промоутърът на Джошуа - Еди Хърн, прави нередни неща и затова в момента не се подготвя мач на българина за световната титла, а реванш между Джошуа и Руис. 

Британецът съобщи за такъв мач на 7 декември в Саудитска Арабия, но все още няма официално потвърждение от мексиканеца.

"Еди Хърн се разпорежда със световната титла на IBF сякаш тя е негово лично притежание. Пулев спечели елиминационния мач за статута на задължителен претендент още преди три години и той е следващият в листата за защита на колана."

"Така IBF създава прецедент, като не следва писаните си правила. Евентуалният реванш между Руис и Джошуа не влияе по никакъв начин на задължението за защита на титлата във федерацията на първия по ранкинг претендент за нея."

"Задължителните защити на световната титла имат по-голяма тежест от правата на промоутъра върху имиджа на боксьора. Просто IBF не бива да пренебрегва собствените си правила върху задължителните защити, свързани с предишни мачове."

"Вече два месеца минаха, откакто дълго надуваният балон "Джошуа" се спука, а все още няма официално потвърждение от лагера на Анди Руис за реванш. Само чуваме обичайното от Еди Хърн. Ние с него преговаряхме за дата през ноември за бой между Пулев и Джошуа на "Уембли", но Анди Руис срина тези планове."

"Анди е новото лице на тежката категория в световния професионален бокс и ние уважаваме неговите качества на боец. Точно затова смятам, че бой между него и Кубрат Пулев би бил едно незабравимо изживяване за феновете", каза Гоцев.