Кубрат Пулев победи убедително Райдъл Букър по точки в 10-рундов мач в Калифорния. Българският боксьор доминираше през целия двубой и вече насочва погледа си към дългоочаквания сблъсък за световната титла в тежка категория на версия IBF. По регламент победителят от реванша между Анди Руис и Антъни Джошуа трябва да защитава пояса срещу Кобрата до средата на следващата година.

По-големият от братя Пулеви сподели пред bTV,  че е изпълнил тактическия си план за мача с Букър. 

"Дълго се подготвях. Когато човек е подготвен е много важно да има сигурност, да има самочувствие, и аз го показах на ринга. Противникът беше доста гъвкав, жилав, защото прави много сериозни спаринги с Усик, с Джошуа. По едно време той беше като един подвижен чувал, защото му нанесох много тежки удари, даже дясната ръка ме боли от главата му", каза боксьорът пред bTV.

"Бяхме говорили стратегията да е такава, че да не рискувам. Важна беше победата. На ринга показах, че доминирам във всеки един рунд. Той е добър боксьор, но нямаше никакъв шанс - вкарах му всеки удар, който пожелах."

Пулев не пропусна да благодари за подкрепата на всички българи, които са били в залата и които са станали рано тази сутрин, за да гледат мача.

"Благодаря на хората, които ме подкрепяха, които се събудиха сутринта и са ме гледали по телевизията, които не са спали, които бяха в залата. Благодаря ви за подкрепата!", каза Кобрата.

"На 14 декември ще има грандиозна гала в Пловдив. Тя ще бъде много важна за брат ми, защото той ще се изправи срещу сериозен противник за титлата на WBA и ще бъде много интересно. Надявам се да победи и българска подкрепа в залата в Пловдив да му вдъхне сила.", добави той.