"Моят дух трудно може някой да го сломи в този живот. Възможно е в другия, но в този няма как да стане."

Това заяви Кубрат Пулев след награждаването си с Почетен знак на президента.

Боксьорът, както и още четирима изявени спортисти бяха отличени от президента Румен Радев на специална церемония в Гербовата зала на "Дондуков" 2.

Кобрата разкри пред bTV, че следващият му мач ще бъде през лятото в САЩ. Той се чувства добре, възстановил се е от контузия и е оптимист, че ще получи още един шанс да се боксира за световната титла в тежка категория.

Снимка: Lap.bg

"Моята форма е супер, чувствам се добре. Контузията в рамото отшумя и очаквам да направим летен двубой. Най-вероятно ще бъде в Щатите. На този етап все още не мога да кажа име на съперник.", коментира той.

Кобрата ще продължи подготовката си на Белмекен, а след това в Лас Вегас. Не изключва възможността за лагер и в Германия.

"Не обичам да се оплаквам, но и на самия мач (с Антъни Джошуа) играх с контузено рамо. Това ме беше ограничило само с прав удар. Друг удар не можех да нанеса с дясната ръка, но въпреки всичко се качих на ринга и се бих като лъв."

Снимка: Lap.bg

Пулев вярва, че отново ще стигне до мач за световната титла в тежка категория. За последно той се качи на ринга срещу Антъни Джошуа през декември 2020 г. в опит да спечели пояса на Международната боксова федерация (IBF), но бе нокаутиран.

"Моят дух трудно може някой да го сломи в този живот. Възможно е в другия, но в този няма как това да стане. Видяхте, дори когато загубих с нокаут, ставам, изправям се и показвам, че българският дух е непоклатим и непримирим.", добави Пулев.