Кубрат Пулев е сигурен в победата в Triad Combat. Новото бижу сред бойните спортове дебютира на 27 ноември в Арлингтън, Тексас, а гвоздеят на програмата е битка между българския боксьор и бившия шампион на UFC - Франк Мир.

В интервю за предаването "Тази сутрин" Кобрата сподели, че се намира в отлична форма, и въпреки че рингът е триъгълен и ръкавиците са по-малки, вярва, че ще спечели мача по категоричен начин.

"Намирате ме в перфектна форма, перфектно настроение. Отново съм готов за битка", започна с усмивка Кобрата.

Той уточни, че все още не е пробвал ринга, на който ще се бие, но тренирал на подобен. "На триъгълния ринг не съм се качвал, но направихме подобрен ринг, тренирах на него. Ще сме с ръкавици за ММА. Правилата са по-различни. Рингът и ръкавиците са по-малки, нямаме право на някои клинчове, но горе-долу е като бокса."

"Аз съм боец и съм боксьор от доста време. Имам много опит и смятам, че трябва да го победя категорично. Няма да го подценявам, всичко може да стане в този малък ринг, тъй като няма много място за маневри."

Относно решението си да се впусне в това ново предизвикателство, той коментира: "Поканиха ме, бяха много ентусиазирани. Трябва да поддържам бойна форма, това е едно голямо шоу, което няма как да го откажа. Ще сме на стадион, пред 40 000 души, ще пее "Металика".

Кобрата направи и сравнение между мерките преди година, когато в Лондон се изправи срещу Антъни Джошуа в двубой за световните титли по бокс в тежка категория, и тези, които действат в Арлингтън в момента:

"Няма балони, съвсем свободно и спокойно е. Обществото се държи малко по-културно, слагат си маските, няма караници. Никъде не се искат зелени сертификати и ПСР тестове."

Пулев е в Щатите от около 10 дни и вече е успял да се срещне с доста наши сънародници: "Те обичат България повече от нас! Повече я оценяват, защото са далеч", добави Кобрата.

Арена на атрактивните битки в Triad Combat ще е Globe Life Field в Арлингтън - домът на бейзболния "Тексас Рейнджърс". Съоръжението за кратко време си извоюва репутацията на едно от най-добрите места за спорт и забавление в САЩ. Предоставя възможности за домакинство на множество местни, регионални и национални събития. Разполага с 5,5 акра едночастен прибиращ се покрив, осигурява климатичен контрол, подслон за феновете през горещите летни месеци и може да се използва целогодишно.