В неделя сутрин Кубрат Пулев ще се качи на ринга в мач срещу американеца Райдъл Букър. Срещата е част от боксова галавечер във Фресно, Калифорния.

В 10-рундовата битка в тежка категория няма да бъде заложена титла, но Кобрата ще предприеме може би най-големия риск в своята кариера.

При победа българинът ще запази статута си на задължителен претендент за титлата в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF) и ще се доближи до нов мач за световната титла. Той ще спори с победителя от реванша между Анди Руис и Антъни Джошуа, който е на 7 декември в Саудитска Арабия.

Преди броени дни 38-годишният Пулев получи специална резолюция от Международния боксов съвет. С нея неговото право на официален претендент за пояса се потвърждава и тя му дава гаранция, че шампионът на Международната боксова федерация трябва да се бие с него най-късно до 31 май 2020 г.

Официалният кантар преди мача във Фресно, Калифорния показа, че Кобрата тежи 112 кг. Това е с килограм по-малко от теглото му преди двубоя срещу Богдан Дину в края на март. Букър тежи точно колкото българина, но и той е по-лек от последния си мач през юни.

Пулев има 28 мача на профиринга, 27 от тях победи, 1 загуба – от Владимир Кличко в мача за световната титла през ноември 2014 г. в Хамбург. Букър също има 28 професионални битки, 26 успеха и 2 поражения.