Кубрат Пулев отмени планираното отдавна свое пътуване до Саудитска Арабия, за да гледа на живо реванша в тежка категория на професионалния бокс между настоящия шампион Анди Руис и твърдо решения да си върне титлите Антъни Джошуа.

Битката между най-сензационния световен шампион в историята на този спорт - Руис и Джошуа, е в събота вечер. Очакваше се Кобрата да бъде сред ВИП-гостите на събитието, тъй като той е официален и задължителен претендент за титлата на Международната боксова федерация (IBF). Това е един от поясите, който понастоящем е във владение на мексиканеца, а по регламент, Пулев трябва да срещне победителя от Руис - Джошуа не по-късно от май догодина.

В последния момент обаче Кубрат промени плановете си и предпочете да остане у нас, за да бъде близо до брат си Тервел, на когото следващата събота (14 декември) предстои най-тежкото изпитание до момента на професионалния ринг - сблъсък за международната титла в полутежка категория, версия Световна боксова асоциация (WBA).

Мачът е в "Колодрума" в Пловдив, а съперник на бронзовия медалист от олимпийските игри в Лондон 2012 е Дешон Уебстър от САЩ.

КАДРИ: 4K Studio / 4К Студио