Кубрат Пулев вече знае, че има ясна граница, която не трябва да бъде прекрачвана. Боксьорът отново коментира скандала с целувката по устата на журналистката Дженифър Равало, известна като Джени Суши, и образователния курс за сексуалното насилие, който бе задължен да изкара в САЩ като част от наказанието си от Спортната комисия в Калифорния.

"Научих, че има ясна граница, която не бива никога да се прекрачва. Направих грешка и се поучих от нея", каза Пулев, цитиран от "Лас Вегас сън".

Кобрата обясни, че е извлякъл необходимите поуки както от двучасовия курс, така и от участието си в обсъждане на темата за жените в журналистиката в Университета в Лас Вегас.

"Знаех, че това е грешка. Знам го. Но го направих, защото бях щастлив и много развълнуван (б .ред. - от победата над Богдан Дину). Но това не е оправдание за стореното от мен", каза българинът и посочи, че това, което за него е хубаво, може да се приеме по различен начин от отсрещната страна.

Според Барет Морис, който е водил образователния курс на българина, Пулев никога повече няма да попадне в такова положение: "Мисля, че той се поучи. Съдя за това спрямо това къде беше той преди и след курса."

Въпреки това Морис посочва, че името на боксьора винаги ще се свързва с тази история: "Ако напишете "Пулев" в "Гугъл", това ще се появи. Затова за него е много важно да продължи да бъде борец за справедливост и за граждански права."

На 22 юли в Лос Анджелис Кубрат Пулев ще се изправи за втори път пред Спортната комисия на щата Калифорния. Желанието на боксьора и на щаба му е неговите състезателни права да бъдат възстановени.