Боксьорът Кубрат Пулев се извини на репортерката Джени Суши заради действията си след победата над Богдан Дину. Кобрата вече е завършил курса за сексуален тормоз, който трябваше да изкара, след като му отнеха лиценза за Калифорния и написа, че напълно осъзнава колко неуместно се е държал.

"Миналата седмица завърших въздействащ 2-часов курс за сексуален тормоз, воден от господин Барет Морис и координаторката му Сара Ватенберг. Обучението ме накара да разбера по-добре, че инцидентът, който се случи на 23 март, между мен и журналистката Джени Равало, беше напълно неприемлив.

Продължавам да изпълнявам задълженията си да преминавам необходимите обучения и да взимам мерки за коригиращи действия, необходими за възстановяването на моя лиценз за бокс в Калифорния. Искам да съм сигурен, че всичките ми фенове знаят - направих грешка и сбърках. Продължавам да поемам пълна отговорност за действията си.

Накрая искам искрено да се извиня на репортерката Джени Равало.

Не на последно място, един от много уроци, които научих от събеседването с г-н Морис, е, че трябва да бъда много ясен към приятелите, семейството и с феновете си - не одобрявам никакви негативни коментари относно г-жа Равало във връзка с този въпрос.

За тази цел, моля, въздържайте се от публикуване на пренебрежителни коментари относно г-жа Равало в моите профили в социални медии, под видеоклиповете ми или в други форми на медии.

Благодаря на всички ви!", написа Кубрат Пулев в профила си във "Фейсбук".

Както е известно, след победата си над румънеца Кобрата целуна американската репортерка по устните, а това доведе до спирането на лиценза му от спортната комисия в Калифорния. Пулев бе глобен и принуден да изкара курс, свързан със сексуалния тормоз.

На 22 юли Кобрата ще трябва да се яви отново пред комисията в Калиформия и да представи доказателства за приключването на курса.