Носителят на Интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA) в тежка категория и официален претендент за световната титла на Международната боксова федерация (IBF) Кубрат Пулев и щабът му са изпратили протестно писмо да Атлетическата комисия на щата Калифорния във връзка с отнетия лиценз на българина. Това съобщава сайтът на българската общност в щата - bulgariCa.com.

Кобрата остана без право да се боксира в Калифорния, след като журналистката Дженифър Равало, станала известна с прякора Джени Суши, се оплака от сексуално посегателство заради целувка от страна на българския боксьор по време на интервю. След намесата на репортерката и адвокатката ѝ Глория Олред, комисията към щата Калифорния отне лиценза на Пулев до изслушването му по случая на 14 май.

“Скоро текстът на писмото ни ще бъде обявен публично, така както направи Глория Олред, адвокатката на Равало", заяви пред bulgariCa.com мениджърът на Кобрата - Ивайло Гоцев. Той обеща и още действия от страна на приближените до българския боксьор.

В отговор на обвиненията на Суши, от щаба на българския боксьор разпространиха видеоклип, на който се вижда как репортерката се забавлява на партито след победата на Кобрата над Богдан Дину и въпросното интервю.

Главният редактор на сайта bulgariCa.com Евгени Веселинов бе неотлъчно до Кубрат и Тервел Пулеви преди и след гала вечерта в Коста Меса, на която и двамата постигнаха победи на професионалния ринг. Преди bTV преди дни той изрази мнение, че действията на Равало целят единствено тя да натрупа популярност.

На 14 май Атлетическата комисия ще разгледа и още една жалба. Тя е от противника на българския боксьор Богдан Дину. Румънецът претендира, че е бил ударен непозволено по време на мача в Калифорния, което е довело до загубата му в седмия рунд с нокаут.