Кубрат Пулев се надява мачът му за световната титла по бокс в тежка категория срещу шампиона Антъни Джошуа да може да се състои на новата дата 25 юли.

Двамата трябваше да се качат на ринга на стадиона на "Тотнъм" в Лондон на 20 юни, но заради пандемията от коронавирус двубоят ще бъде пренасрочен с малко повече от месец.

"Въпреки най-трудната борба на човечеството до момента и подценяването на последствията за света от коронавируса, ние ще бъдем принудени да се научим да живеем по нов, не толкова приятен начин, от който милиони души по света ще бъдат меко казано нещастни.

Въпреки трудностите, ние трябва да открием нови възможности да се усмихваме, да преобразуваме така живота си, че напук на всичко неприятно, да останем щастливи и да вярваме в по-доброто бъдеще и че всичко това, в крайна сметка, е за добро!

Именно затова, въпреки моя реален поглед над ситуацията, аз силно вярвам, че може да се осъществи мач за световна титла на новата дата 25 юли. Да докажем, че ние, хората, сме бързо приспособими, супергъвкави, с неограничени възможности и сме по-силни от един вирус!

Аз лично ще бъда изключително приятно изненадан, ако мачът се осъществи на тази дата! Това ще ми докаже, че можем да бъдем единни и да живеем и работим в синхрон и че може би не сме толкова назад с мисленето!

I'M READY FOR BATTLЕ (ГОТОВ СЪМ за БИТКА)", написа Пулев в профила си във "Фейсбук".

bTV призовава: останете си вкъщи!