Отбори от Франция, Холандия, Италия и Турция имат интерес към българския национал Александър Тонев, а първата официална оферта за него вече е изпратена до Астън Вила, с който българинът все още има договор. Това съобщи мениджърът на футболиста Антъни Раво.

Агентът на Тонев добави, че от няколко седмици е в активни разговори с Патрик Райли, който е директор по селекцията в Астън Вила за бъдещето на българина, играл през последната година под наем в Селтик.

"Интересът и запитванията към Александър от страна на клубове от Западна Европа са факт и Астън Вила е информиран за това отдавна. Мога да кажа, че първата официална оферта от клуб вече е изпратена в офисите на Вила и сега англичаните трябва да отговорят. Става дума за отбор от френската „Лига 1” със сериозни традиции. Ние ще можем да дадем повече информация в следващите дни и се надяваме, че разговорите ще бъдат позитивни за възможността, която се открива пред този талантлив футболист", коментира още Раво.

Мениджърът добави, че има и други клубове, които са поискалидетайли около евентуалното привлечане на крилото.

"Смятам, че най-доброто за Астън Вила е да приемат тази оферта, ако действително искат да си спестят разходи по доста играчи, както твърдят. Хубавото е, че всички във въпросния френски отбор- от президента до треньорския щаб, искат Тонев”, завърши мениджърът му.