Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп умили феновете на мърсисайдци със специален клип за Рождество Христово. Германският специалист ги поздрави с изпълнение на вечния хит Last Christmas на Wham!.

Клоп заговори и за спечелената през тази година първа титла в Англия от три десетилетия насам. Той определи деня на триумфа като най-големия в живота му.

"Традициите в Германия и Англия малко се различават. При нас Бъдни вечер също е на 24 декември и тогава децата получават подаръците си. В моето семейство имаше традиция всеки от нас да пее и да свири на музикален инструмент", започна Клоп, връщайки се към времената, когато празнуваше Коледа в родната си Германия, заедно със своето семейство.

"Сестрите ми можеха да свирят на акордеон и флейта, докато аз - на ксилофон, а по-късно и на пиано"

"2020-та беше специална година в най-добрия и в най-лошия смисъл. Започна отлично, момчетата летяха. Тогава се появи COVID-19, който на практика спря всичко. Заедно преминахме през това. Отново можехме да играем футбол, което беше страхотно и най-сетне спечелихме Висшата лига. Със сигурност това беше най-големият ден в живота ми"

"И в тази много тежка година, се надявам да се насладите на Коледата в пълна степен. Надявам се да ви харесат подаръците. Запомнете: основното не е това, което сте получили, а от кого сте го получили и какво означава този подарък! Инвестирайте любовта в подаръци. Весела Коледа!", каза Клоп.