Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп е уверен, че неговият отбор ще компенсира липсата на опит във финали на Шампионската лига с огромно желание и себераздаване в предстоящия мач за трофея срещу "Реал" Мадрид. Сблъсъкът в Киев е в събота (26 май) от 20:30 ч., пряко по bTV Action.

"Ливърпул" е на финал в най-авторитетния клубен турнир за първи път от 2007 година, докато "Реал" ще търси победа в четвъртия си финал в последните пет години в Шампионската лига.

"Реал" има много по-голям опит. Това е факт. Ако имаше пазар на опит, те щяха да го продадат на добра цена и да станат още по-богати отколкото са сега. Опитът е важен в живота, но не е единственото важно, особено във футбола. Ние ще опитаме да компенсираме липсата на опит с огромно желание, готовност за битка, точно това обичам във футбола", коментира Юрген Клоп на пресконференция днес. 

Германският специалист е наясно, че "Ливърпул" трябва да надскочи себе си, за да надиграе селекцията на Зинедин Зидан.

"Отиваме в Киев да покажем ниво, което хората си мислят, че не може да достигнем. Не съм психолог, но много се дразня, когато ми кажат, че всеки мач е различен. Ние няма да изневерим на нашия стил. Ще бъдем смели и ще атакуваме, точно както правим във всеки друг мач. Не е лесно да бъдеш смел и да атакуваш "Манчестър Сити" или "Рома", но момчетата го направиха и спечелихме", каза още Клоп.