Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп призова феновете да спрат с масовите празненства по улиците на града и да спазват мерките срещу разпространението на COVID-19.

Привържениците на мърсисайдци предизвикаха недоволството на местната управа с разюзданото си поведение, започнало след последния съдийски сигнал на мача между "Челси" и "Манчестър Сити", който ознаменува първата титла на тима от 30 години насам. 

В интервю за Liverpool Echo Клоп заяви, че феновете на "Ливърпул" са най-добрите в света, но те трябва да се държат отговорно и да защитават тези, които са най-силно застрашени от пандемията.

"Обичам страстта ви, песните и нежеланието ви да приемате загуби. Обичам отдадеността ви към клуба и познанието ви във футболната игра, както и вярата ви в това, което градим. Кое не обичам ли? Трябва да го кажа - сцените от петък вечер", каза германецът.

"Аз съм човек, вашата страст е и моя страст, но сега е важно да отбягваме подобни публични струпвания. Дължим го на най-силно застрашените хора в нашето общество, на здравните работници, на полицията и на градските власти."

"Ще празнуваме, когато настъпи правилният момент. Ще му се насладим и ще оцветим града в червено. Засега обаче ви моля, останете си по домовете възможно най-дълго. Не е дошло времето да се събираме масово в центъра на града или покрай стадиона. Още в началото на кризата казах, че не искам да играем на празни стадиони, но ако така ще бъде запазено здравето ни, аз мога да го приема. Нищо не се е случило, за да променя мнението си", каза още Клоп.

"Ливърпул" ще получи титлата на Англия в последния си домакински мач за сезона на 18 юни.