Треньорът на "Арда" Кърджали Николай Киров се надява отново да спечели Купата на България. Утре неговият тим се изправя срещу ЦСКА в битка за трофея, който преди четири години Белия завоюва с "Ботев" Пловдив.

"Надявам се, че "Арда" е готов. Направили сме всичко възможно отборът да е готов. "Арда" е един от младите клубове в ешалона. Хубаво е, че още на втората година съумява да стигне до такъв двубой. Приповдигнато е настроението. Това го виждам при състезателите. Задачата до самия мач е играчите да се концентрират. Тези мачове се печелят от отбори, които са именно с повече концентрация", каза треньорът на пресконференцията преди мача.

Снимка: Lap.bg

"Бил съм и от двете страни на тези финали. За мен в тези двубой няма фаворит. Надявам се моят опит да бъде в помощ. Имаме и състезатели, които са печелили този трофей. Смятам, че той ще е полезен. Важното е този финал да бъде печеливш за "Арда".

"Има няколко трофея в музея на "Арда", независимо, че не са от елитния ешалон. Дано да станат повече. Върху концентрацията бяха насочени нашите усилия. Има още един ден, ще продължим да подготвяме играчите", заяви още той.

"Чисто здравословно всички са на 100% готови. Но не знаем как ще се чувстват на терена. За това не сме решили и кой точно ще играе утре", сподели Киров за контузените.

"Анализирахме дълго време нашия съперник. Усилията ни са насочени към слабите им страни. Но знаем и добрите им страни", каза Киров.

"Тренира се всяка една възможност, която може да предостави финала, включително и дузпите. Феновете на "Арда" знаят, че имаме нужда от подкрепа. Те са доказали, че са доста верни и ще бъдат с нас", завърши Киров.

Финалът за Купата на България е в сряда (19 май) от 19:30 ч. на стадион "Васил Левски". По-рано днес стана ясно, че на трибуните ще бъдат допуснати малко над 20 000 привърженици.