Григор Димитров загуба последната си среща преди началото на Откритото първенство на Австралия. Ник Кириос победи първата ни ракета с 6:4, 6:2 на демонстративния турнир "Kуйон Класик", а мачът продължи 58 минути.

Хасковлията показа стабилна игра само до средата на първия сет, но след това не бе никак убедителен и съперникът му напълно заслужено стигна до успеха. Това бе втора загуба за Димитров от австралиеца в 5 срещи помежду им.

По-късно днес ще стане ясно срещу кого ще играе най-добрият ни тенисист в първия кръг в Мелбърн.

"Позагубих концентрацията си, когато бях пробит в първия сет. Ако не си взимаш подаванията срещу Ник, става трудно. Той сервира невероятно. Условията са трудни, но това е обстановката в момента. Остават няколко дни до "Аустрелиън Оупън" и е важно да се концентрираме върху правилните неща. Не идвам за първи път в Мелбърн и знам какво да очаквам по отношение на условията", каза Димитров след мача.

Първият сет започна напълно равностойно. Всеки от двамата печелеше без особени затруднения своето подаване и нямаше точки за в първите осем гейма до 4:4.

Деветият гейм обаче не се разви никак добре за Григор. Българинът загуби първите три точки при своето подаване и се стигна до 0:40 и три възможности за пробив за Кириос. Гришо успя да спаси първите две от тях, но след това при 30:40 той не вкара първия си сервис и австралиецът се възползва, за да направи първия пробив в мача.

След това представителят на домакините спечели набързо и своето подаване и спечели сета с 6:4.

Вторият сет бе доста по-различен. Още в третия гейм Кириос стигна до шанс да пробие и веднага се възползва от него.

Димитров получи шанс да върне брейка още в следващия гейм, когато Кириос допусна изоставане с 0:40. Австралиецът обаче спаси и трите точки за пробив, последната с ас. След това Гришо имаше още две възможности за пробив, но не се възползва и от тях и загуби гейма.

Последва нов слаб сервис гейм за Димитров, който не спечели нито една точка и го загуби на нула, а след това и Кириос взе и своето подаване, за да поведе с 5:1.

Гришо успя да направи загубата си малко по-почетна, печелейки следващото си подаване, но в крайна сметка австралиецът не допусна да се стигне до обрат и затвори мача с 6:2.