Собственикът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев заяви след успеха с 2:0 над "Локомотив" Пловдив и спечелената четвърта Суперкупа в клубната история, че двубоят е бил една отлична подготовка за битките с унгарския първенец "Ференцварош" в Шампионската лига. Той добави, че целта пред неговия клуб е изграждането на състав за евротурнирите и не гледа кой привлича свободни агенти и играчи от втора и четвърта дивизия.

“Беше една добра контрола. Контрола, която има някакъв залог. По-различна от това, което видяхме в Австрия. За контрола е добре... Всеки го притесняват грешките в отбрана. Надявам се да не ги видим срещу "Ференцварош". Надявам се, че ще вземат мерки. Трябва да има обновяване. Не може да сме най-старият отбор в Европа. На моменти играем с 8-9 човека. Това не е нормално. Може да имат желание, но това не е достатъчно. Треньорът да взима мерки и да играят най-добрите", каза Домусчиев.

"Търсим играчи за нивото на "Лудогорец", а това не е лесно. Лесно е да напазаруваш свободни агенти. Българското първенство е конкурентоспособно - "Локо" ни се опъна, бориха се момчетата. Техният стил е подобен на "Ференцварош"... Трябва ни време за напасване. Баджи тренира, Жоржиньо се връща"

"Важно е тази година да изградим силен отбор и силен колектив. Това не става от днес за утре. Може да събереш звезди и да те бие посредствен отбор. Дали ще влезем в групите на Шампионската лига и Лига Европа, или пък няма да успеем, само Господ може да каже какво ще се случи"

"Искаме да изградим състав, който е силен в Европа. Ако го направим, няма да имаме конкуренция в България. Въобще не ме интересува кой какви играчи е взел - свободни агенти, легенди от втора, трета или четвърта дивизия. Гледаме си нашия отбор”, завърши босът на "Лудогорец".