Нападателят на ЦСКА Кирил Десподов изрази разочарованието си от вратаря на "Славия" Георги Петков. Младокът твърди, че опитният страж на "белите" подканил свой съотборник да му счупи крака. Десподов бе гневен и на рефера Волен Чинков, който подмина претенции на ЦСКА за дузпа.

"Армейците" отстъпиха с 0:1 на "Славия" и се отдалечиха на 6 точки зад шампиона и лидер "Лудогорец".

"Много мислех в съблекалнята дали да ви споделя, това, което ще кажа сега. Все пак реших да го направя. Преди да ме удари десния бек, Гошо Петков се провикна отвън: "Счупи му крака, счупи му крака!", а после точно в онзи миг каза: "Сега е моментът, сега е моментът". Глезенът ми в момента е подут. Не е добре това. Не е добре за футбола. Това е един голям вратар, с голяма кариера… Досега имах огромен респект към него, вече нямам никакъв. Не може така да говориш за един млад футболист, който се бори със зъби и нокти да излезе в чужбина. Не може по такъв начин да искаш да му съсипеш бъдещето, да говориш такива неща на съотборниците си", сподели Десподов.

"За съжаление сме съотборници в националния отбор. Ако има очи и е мъж, попитайте го, да видим какво ще каже", продължи крилото.

"Съдията? Какво да го коментирам? Имаше ли дузпа срещу Малинов, вас питам? Нека си говорим честно! Помогнаха ли днес съдиите на "Славия". Помогнаха, а това не е само на този мач. Така беше и преди. И ние имаме вина, че не си вкарахме положенията и все пак… Как да имаш желание да играеш в това първенство? Как? Аз съм разочарован. Много е тъжно, че се оправдаваме със съдии, но тук става дума за факти. Говорим за факти, а не празни приказки", завърши Десподов.