Катрин Тасева изигра последното си европейско първенство. След олимпийските игри в Токио тя ще прекрати състезателната си кариера.

На финалите на отделните уреди днес тя се нареди пета на бухалки и на лента, шеста на обръч и седма на топка.

"Смятам, че направих наистина едно много силно състезание, много бях смела, много добра тренировка за олимпийските игри. Показах една много добра форма и че мога да се боря за медали. Конкуренцията не ме изненада с нищо, всички са в много добра форма, изключително впечатлена съм от гимнастичките на Беларус. Респект към Харнаско, която след толкова тежка травма се възстанови, направи толкова силни състезания и играе по този начин. Наистина конкуренцията е убийствена, но ние се борим и мисля, че имаме реални шансове", каза Тасева.

Снимка: Ладислав Цветков

На финалите гимнастичките имаха право да изберат свои любими песни, с които да поздравят феновете в залата.

"Имахме право на избор да изберем тези песни за финалите. Избрах четири български песни, всяка една свързвам с много лични и емоционални за мен моменти. Беше хубаво, беше много хубаво за последно да изляза пред родна публика. Най-емоционални за мен бяха финалите, просто много беше хубаво", добави грацията.

"Сега забравяме това, което се е случило тук - то вече е минало, продължаваме с нови сили. Следващата седмица продължаваме с подготовката за олимпиадата, остана много малко време. Имаме едно състезание в Москва, не съм сигурна дали ще участваме в Минск. Заминаваме по-рано за Токио, там ще имаме лагер и общо взето предстоят два тежки месеца", каза още Катрин Тасева.