Дни преди изборите за нов президент, Българската федерация по волейбол е изправена пред казус, подобен на този, за който от футболната централа трябваше да дават обяснения след разследване на bTV.

Голяма част от националните отбори за подрастващи използват хотела на члена на Управителния съвет и вече официален кандидат за шефския пост - Борислав Кьосев. Там те провеждат лагерите си преди важни състезания.

"Условията, които предоставя Борислав Кьосев, са повече от добри. Особено във финансово отношение. Освен това той обгрижва състезателите, грижи се за тях. Те се чувстват много добре при него, а и ние също като федерация, тъй като във финансово отношение трябва да пестим всеки лев", обясни решението на волейболната федерация настоящият президент Данчо Лазаров.

Снимка: https://www.kiossevhotel.com/

Хотелът работи от 2011 г. Според информацията в официалния сайт има 10 стаи и 3 апартамента, както и конферентна зала за 12 човека и ресторант за 50 души.

Пред bTV Кьосев обясни, че офертата за неговия хотел в полите на Витоша е била изключително изгодна, а атмосферата в него спомага за доброто представяне на волейболистите.

Снимка: https://www.kiossevhotel.com/

"Аз съм подизпълнител на фирма, която е спечелила. Детско-юношеските школи са спали при мен. Федерацията е дала пари на друга фирма. Хотелът е мой. Аз съм давал цена, която няма такава в историята. Аз съм почти спонсор на тези деца. Вечерно време има атмосфера на волейбол, вечерно време се говори за волейбол, има дискусии с треньорите. Мисля, че това не е проблем. Те може да ме питат и с кой съм спал! Това не ме притеснява. Всичко е ясно", категоричен е Кьосев.

По информация на bTV Кьосев е предоставял услугата за цена от 45 лв. на ден.