Вирджинските острови няма да имат представител на зимните олимпийски игри в ПьонгЧанг, след като тази сутрин Спортният арбитражен съд в Лозана (КАС) отхвърли искането на Националния олимпийски комитет на страната за квота за състезателката по скелетон Катрин Таненбаум.

Тричленен панел на КАС потвърди, че Таненбаум е покрила минималните определени нормативи на Международната федерация по бобслей и скелетон, но постанови, че заради липсата на допълнителна свободна квота, която да бъде отпусната на състезателката от Вирджинските острови, Международният олимпийски комитет не може да й прати покана за участие в Южна Корея.

КАС също така изтъкна в решението си, че според правилата МОК не е задължен да предоставя допълнителна или специални покана, за да даде възможност на Вирджинските острови да пратят спортист на зимните игри в ПьонгЧанг 2018.

Вирджинските острови имаха свои състезатели на седем от предишните осем издания на зимните олимпийски игри, като единствено не участваха на игрите във Ванкувър през 2010 година. 

В Сочи 2014 страната бе представена от алпийката Джасмин Кембъл, която завърши 43-а в слалома и 56-а в гигантския слалом.