Асиер Ияраменди не взе участие във финала за Купата на Краля между „Атлетик“ Билбао и „Реал Сосиедад“, но това не му попречи да се включи активно в отпразнуването на първото отличие във витрината на тима от Сан Себастиан от 1987 година насам.

Освен че вдигна трофея, на празненствата след мача Ияраменди показа завидни умения в свиренето на тромпет. Изпълнението му беше посрещнато с голям ентусиазъм от всички негови съотборници и щаба на „Реал Сосиедад“, които го подкрепяха бурно при изявите му с музикалния инструмент.

Изпълнението на Ияраменди може да съперничи на това на нападателя на „Атлетик“ Билбао Асиер Виялибре от началото на годината.

Виялибре се прочу със своите умения с тромпета при спечелването на Суперкупата на Испания през месец януари.

След финала срещу „Барселона“ неговите съотборници се радваха на триумфа и Асиер допълнително ги развесели, като им посвири на тромпет. По-късно във фен магазина на „Атлетик“ Билбао пуснаха в продажба и реплики на този знаков инструмент.

Сега обаче съседите им от Сан Себастиан показаха, че отборът им не изостава и в музикалните умения, благодарение на своя капитан Асиер Ияраменди.