Вратарят Николай Михайлов, който изведе националите ни с капитанската лента при загубата с 0:1 от Уелс в Лигата на нациите, заяви, че българският футбол е далеч от класата на редица първенства в Европа и разкритикува отбора за играта в последните двубои.

"Трикольорите" допуснаха три поражения в рамките на седмица и вече имат само една победа в последните си 19 мача.

"Истината е една - далеч сме от истината. За 96 минути нямаме едно положение. Как да задържим, отбележим и вземем точки? Хората си имаха положения. Последната им фаза не беше на висота, иначе резултатът можеше да е съвсем друг. Коренно трябва да променим начина си на игра. Не можем да разчитаме на две млади крила и на двама-трима опитни. Не можем да разчитаме на двама човека и половина - това е нивото на българския футбол.", започна Михайлов.

Снимка: Reuters

"Все по-малко българи играят в чужбина. Класата я няма. Това е реалността. Виждате колко промени се правят в рамките на 10 дни, но игрово нищо не се променя... Увереността и самочувствието отдавна го няма. Виждам страх в очите на момчетата. Много е голяма разликата между Първа лига и Европа."

"Не можем да постигнем резултат, защото не можем да отбелязваме, а допускаме много голове. За три мача - шест гола. Идва Унгария и ти вкарва три гола. За какво говорим?", коментира играчът на "Левски".