Капитанът на националнит ни отбор по футбол Ивелин Попов бе афектиран от загубата с 2:3 срещу Косово насред София и направи емоционално изказване пред медиите.

Нападателят, който отбеляза един от головете за "трикольорите" се изказа остро срещу по-младите си съотборници и начина им на мислене. Попов заяви, че тимът ни се е превърнал в сиропиталище.

"Загубихме, както видяхте всички. Защо? Сложен въпрос. Мисля, че второто полувреме нарушихме тактическата дисциплина по крилата. Създадоха доста положения оттам и се стигна до този резултат. Всички в съблекалнята бяха с наведени глави. Казах им, че няма да върнем времето. Така се получи, че трябваше да сме по-съобразителни във фаза защита. Ако тръгна да говоря за физическото състояние, няма да бъде удачно. Имах разговор с Десподов и му казах, че на всеки времето му изтича. Младите трябва да променят мисленето си. Те в България винаги могат да се върнат. Аз го чувствам близък. Кой друг играе в европейско първенство? Има още много мачове. Да се надявамe на чудо. Историята показва, че никога не сме побеждавали Англия там. Нямаме чувство за единство", каза капитанът.

Снимка: Lap.bg

"Президентът не може да бръкне в главите на младите. Говори се постоянно за подмладяване, а те искат ли? Националният отбор не е сиропиталище, за да те викат, защото си млад. Едно време трябваше да изиграеш 15 мача в "А" група, за да влезеш. Афектиран съм от загубата, но младите реално искат ли? Не всеки президент да казва кой да извикат. Жалко е. Плаче ми се, но какво можем да направим. Вината не е във футболния съюз и треньорите, а в играчите и дали искат"

"Взимат се пари на децата, за да тренират. Защо направиха тези школи? Синът ми тренира в "Ростов" и има трима треньори. Ние на тези деца какво им даваме? Страшно е и се надявам малките да изкоренят тази простащина. Нямаме чувство за единство. Ние сме такъв народ. Мачкани, бутани и ръчкани, но все сме оцелявали. На вас ви е по-добре да пишете след победи. Видяхте ли къде играят футболистите им?", завърши Попов.