Италианският специалист Фабио Капело е сериозно заинтригуван от представянето на отбора на Англия на Евро 2016, но се опасява, че липсата на опит може да им изиграе лоша шега и те да се сринат под очакванията, с които са натоварени. Англия е без поражение до момента на Евро 2016 във Франция, а днес вечерта играе с Исландия своята 1/8 финална среща в Ница.

Ако спечелят, англичаните ще трябва да се изправят срещу домакина на турнира на 1/4 финалите. Мениджърът на тима Рой Ходжсън води на голямо първенство най-младия английски отбор от 58 години насам със средна възраст 25 години и 10 месеца.

"Те са млади момчета, доста смели, опасни в атака и се защитават много добре"- коментира Капело, който беше начело на Трите лъва от 2008-а до 2012-а година. "Това е един национален отбор без голям опит. Ще гледаме и ще видим колко напред ще стигнат."- добави Капело.

Англия остана 2-а в група В след сензацията Уелс, като успя да победи само веднъж и да завърши наравно на два пъти. Ходжсън пък наследи именно Капело, който отпадна с Англия на четвъртфинал на Евро 2012 след дузпи от Италия. В групите на Световното първенство преди две години в Бразилия пък Англия си тръгна още в груповата фаза.