Какво се случва, когато дълго чаканата ски ваканция пропадне заради пандемията от коронавирус? И вместо във френските Алпи, си принуден да прекараш великденските празници, затворен в апартамента си в Барселона? 

Именно това се случва на 28-годишния испанец Филип Клейн Хереро, фотограф и запален скиор, който цяла година спестява, за да заведе семейството си в Ла Грав, Франция.

Невероятната фрирайд зона за ски и сноуборд е едно от най-предизвикателните места за каране на 3200 метра надморска височина, а общата денивелация е 2150 метра.

След като мерките в Испания налагат промяна в плановете на семейството, креативният Филип все пак намира начин да осъществи мечтаната ваканция. В хола, без да напуска дома си, той симулира истинско фрирайд изживяване, а заснетото от тавана видео е достойно за Оскар.

Денят започва с изгрева на слънцето над "френските Алпи" (ламинирания под в хола). Филип се събужда в спалния си чувал, слага ските, каската и се отправя към върха на заснежената планина... от бели чаршафи.

По маршрута преодолява дори ледена стена. Следва задължителното селфи на върха, за да дойде и най-сладката част от изкачването. Екстремно спускане по склона, зрелищни скокове и рискови превъртания, които завършват с падане в мекия сняг от чаршафи и призива: "Пазете се! Останете си вкъщи."

Видеото на Филип, което е гледано над 500 000 пъти в канала му в YouTube, вдъхнови френския кайтсърфист и телевизионен водещ Антоан Ориол. Световният шампион от 2010 година на свой ред извади дъската и опъна платното. А когато вятърът раздуха, Антоан сложи трапеца и полетя над вълните...в хола.

bTV призовава: останете си вкъщи!