Футболистът на "Атлетико" Мадрид Саул Нигес скрои номер на 20-кратния английски шампион "Манчестър Юнайтед", феновете на тима и медиите на Острова.

Всичко започна, когато испанският национал използва профила си в "Туитър", за да публикува загадъчно съобщение - "Нов клуб. След три дни", а после го обнови. В същото време полузащитникът започна да следва играчи на "Манчестър Юнайтед" в социалната мрежа, което обикновено е индикация за предстоящ трансфер. Легендата на английския гранд Рио Фърдинанд сподели публикацията.

Британските медии започнаха да анализират дали Саул пасва на стила на игра, налаган от мениджъра Оле Гунар Солскяер, и да спекулират, че "Юнайтед" може би е намерил заместник на Пол Погба. Привържениците на тима пък създадоха куп видеа "Добре дошъл в "Манчестър Юнайтед" с компилации от изпълнения на Саул.

Три дни по-късно обаче последният обяви, че "новият клуб" всъщност е школа, която Саул и по-големият му брат Аарон - също действащ футболист, отварят в родния си град Елче. Тя носи името "Коста Сити" и обединява 30 отбора в различни възрастови групи, общо 500 млади таланти. Партньор на испанския национал в проекта е световноизвестна спортна марка.

Така се оказа, че Саул наистина е "дявол", но не "червен". И нека изтриването на видеа в Youtube и публикации в социалните мрежи започне сега!