Тайсън Фюри има много отличителни белези - тежките удари с дългите ръце, неизчерпаемата енергия, интересният изказ. И като "черешка на тортата" всичко това е облечено в... най-екстравагантните костюми в света!

Британецът винаги се появява на официални събития с нещо, което се забелязва отдалеч. При пристигането си в хотела преди реванша с Дионтей Уайлдър (може да гледате срещата пряко по RING на 23 февруари от 4:00 ч. сутринта) той беше покрит със... свои изображения. 

Във всяко едно от лицата му, беше изписано послание за грижа за менталното здраве.

Фюри явно обича да носи... себе си. През януари той се появи с бял костюм със... спомени. На него беше изобразена снимка, на която държи поясите в тежка категория, спечелени след победата над Владимир Кличко. Така позира до Уайлдър, когато официално обявиха датата за реванша.

Преди 8 месеца заложи на сини цветя.

 
 
 
View this post on Instagram

“The champ is here”

A post shared by Tyson Fury (@gypsyking101) on

През октомври 2019 г. Фюри се обърна към... историята. И се появи облечен с образи на легендарни боксьори от началото на ХХ век.

 
 
 
View this post on Instagram

When the Gypsy King met Aquaman #Ohana @prideofgypsies

A post shared by Tyson Fury (@gypsyking101) on

Такава беше и темата на костюма му през май 2019, но доста по... графичен.

 
 
 
View this post on Instagram

Great meeting @randyorton in @wwe_crownjewel

A post shared by Tyson Fury (@gypsyking101) on

Кой обаче седи зад тези истински... произведения на изкуството?

На всеки един от костюмите на Фюри има етикет - " Claudio Lugli". Основен дизайнер на марката е Нав Салимейн. Двамата с Фюри работят от периода му на... Батман.

Точно така! Именно Нав шие прословутия костюм на супергерой, с който британецът се появи на пресконференцията преди мача с Владимир Кличко през 2015 г.

Двамата с боксьора са много добри приятели и се подкрепят и в трудните моменти. Когато британецът се отказа за кратко от спортната си кариера и качи солидно количество килограми, Нав продължаваше да е до него, въпреки че и двамата знаеха, че тялото на Фюри няма как да се побере в костюмите.

"От 3 пъти XL, той премина на 6 пъти XL. Беше ни ясно, че не мога да сътворя нищо за него. Видях по какъв начин е облечен на няколко събития. Не беше в най-добрата си форма. Обадих му се и казах: "Знам, че преживяваш нещо тежко, но ние ще бъдем зад теб". Доста хора биха изчезнали в такъв период. Когато отслабна, много се вълнувахме, защото видяхме как влиза в естествения си размер. Свали 4-5 размера в талията. Когато за последно му взимахме мерки, той изглеждаше страхотно. Това е една невероятна трансформация. На практика той свали цял човек от себе си!", разказва Нев пред британското издание "Сън".

Нито един от костюмите на Фюри (а те са около 20) не е случаен. Всеки един е съобразен с физическите данни на британеца, както и с неговите настроения. Тайсън е забавен, смешен, екстравагантен, цветен. А Нев успява да улови това. 

Костюмите на Фюри са си инвестиция, тъй като не са евтини. Струват по 500 паунда всеки, а за направата им са нужни между 6 и 8 седмици.

 
 
 
View this post on Instagram

Gypsy King Collection @claudio_lugli @gypsyking101

A post shared by Nav Salimian (@navsta) on

Облеклото на британеца направи впечатление и преди реванша с Уайлдър. 

"Тайсън ми каза: "Нав, отиваме в Лас Вегас. Трябва да ни забележат, да отправим послание!". За това решихме да принтираме върху плат. Такова нещо не е правено до сега в бокса. Имаме модел с шампионите, с известни картинки от началото на ХХ век, както и с него и коланите. Не може да игнорирате това нещо! Тайсън просто е безстрашен - не само на ринга, но и в избора си на дрехи", хвали го Нав.

Голяма дискусия предизвикаха сакото и панталона на Фюри с надпис - "Страшен наркоман". 

"Искахме да предизвикаме Уайлдър", обясни простичко Нав.

Дали е подействало?

Гледайте реванша между Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри в 4:00 ч. сутринта на 23 февруари, пряко по RING!