Животът тече - с години, месеци, седмици и дни... Докато на пътя ти не застане някой важен! Който да излекува болката, да донесе нова надежда, да върне усмивката ти!

Като Токио - четирикракия любимец на Ивет Лалова. Той сам по себе си вече е звезда! Има си профил в социалните мрежи, а почитателите на българската лекоатлетка не пропускат емоционалните му физиономии.

За Ивет Токио е ново начало. Той пристигна в семейството на българката и Симоне Колио през септември 2020 г. - няколко дни, след като почина предишното им куче Рио. Двамата не го купиха, а го осиновиха.

"За 7 месеца това момче преобърна живота ми и ме предизвика да извадя от себе си огромно търпение и спокойствие. Такава рязка промяна, за куче осиновено на повече от 5 години, а той се адаптира във всяка ситуация, в която е поставен. Няма съсед който да не ме пита “Това Токио ли е?” и куче, което да не иска да си играе и тича с него. Страхува се от почти всеки, доверие никому (само на мен), а в същото време е мега, мега социален и голяма лепка. Не случайно наричат Визлата - велкро, физическият контакт трябва да е постоянен. Дори в банята. Говори, пее, рецитира. Не излиза без своето мече, което държи в уста, като плячка и когато го е страх ме държи за ръката с лапа.

За това кратко време с нас Токио летя 4 полета в карго, 2 пъти плава с ферибот, спа в десетина хотела, измина хиляди километри с кола и два пъти се озова на морето.

Нищо и никога няма да замести животните, които сме изгубили, но това не трябва да ни спира да обичаме отново", пише днес Ивет. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tokyo (@tokyo_the_vizsla)

Емоционалните ѝ думи в "Инстаграм" стоплиха последователите ѝ като слънчице в този дъждовен ден!

2021 г. ще донесе на Ивет пето участие на олимпийски игри! Най-важният спортен форум на планетата трябваше да се проведе през лятото на 2020 г., но беше изместен заради пандемията от коронавирус. Организаторите са убедени, че няма да отстъпи ново отлагане. 

На олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г. Ивет се класира на осмо място на 200 м.

По пътя към новото предизвикателство Лалова разчита не само на усилените тренировки под ръководството на Симоне, а и на настроението, което ѝ носят миговете с Токио.