Помните ли как през 2016 г. Стилиян Петров, който току що беше преборил страшната левкемия със силата на истински герой, поиска да се върне на футболния терен.

Тогава Стан проведе няколко тренировки с "Астън Вила", дори игра в контролна среща, но не получи възможност да подпише договор с бившия си тим. 

Вие може да сте забравили, но бившият съотборник на Петров Гейбриъл Агбонлахор помни! И никога няма да прости отношението на тогавашния мениджър на тима Роберто ди Матео!

Снимка: Twitter / Aston Villa FC

"Ще го мразя до края на дните си заради това. Всеки друг мениджър, който има поне малко сърце, щеше да му предложи договор. Можеше за един или шест месеца, за да се види как се справя. Но той беше безсърдечен и не му даде шанс... Просто нямам думи", каза Агбонлахор пред английски медии.

"Представете си да се завърнете след толкова ужасна болест, да си възвърнете формата и да си възстановите теглото, което загубихте по време на лечението. Той се завърна, правеше тичания, които 19-годишните извършват по време на подготовка. Аз му казах на Ди Матео: "Какво правиш, за Бога?". Ако го видя днес, ще му кажа, че е неблагодарник!", добавя още бившия нападател.

Снимка: btv.bg

Агбонлахор и Стилиян Петров продължават да са близки приятели и до днес. Англичанинът сложи край на футболната си кариера през 2019 г.

Петров не е играл на професионално ниво след битката с левкемията. В момента той се подготвя за треньорска кариера, а повече от месец заяви, че не изключва варианта да се кандидатира за президент на Българския футболен съюз.