Италианският шампион "Ювентус" подкрепи голямата си звезда Кристиано Роналдо в разследването срещу него по обвинения в изнасилване. Според "бианконерите" нападателят е истински професионалист и събитията от преди 10 години не променят това мнение, "споделяно от всеки, докоснал се до великия шампион".

"Кристиано Роналдо показа в последните месеци отличните си професионализъм и отдаденост, които са оценени от всички в "Ювентус", написаха от клуба в "Туитър".

Преди дни полицията поднови разследване за сексуално насилие от 2009 г. Според обвиненията, които бяха публикувани първо от германския вестник "Шпигел", 33-годишният футболист е изнасилил американката Катрин Майорга в хотелска стая в Лас Вегас. Роналдо обаче категорично отрича това да е истина.

"Категорично отричам обвиненията срещу мен. Изнасилването е ужасно престъпление, което противоречи на всичко, което съм и в което вярвам", написа португагалецът в социалните мрежи.

Междувременно един от спонсорите на Роналдо - "Найк", сериозно се притесни от разрастващия се скандал. 

Спортният концерн е от дългогодишните партньори на голмайстора, като договорът му е на стойност 1 милиард долара. Компанията обяви, че "ще продължи да следи отблизо ситуацията".

"Ние сме дълбоко загрижени от обезпокояващите твърдения, отнасящи се към Кристиано Роналдо. Ще продължим да наблюдаваме внимателно ситуацията, но засега "Найк" няма да прави повече коментари", гласи съобщението на компанията.

Друга компания, която също има договор с Роналдо - EA Sports, коментира: "Видяхме този доклад, който разяснява делата срещу Кристиано Роналдо. Продължаваме да се информираме и да следим всичко случващо се, тъй като очакваме нашите посланици и рекламни лица да се държат по достоен начин, в съответствие с ценностите на ЕА".