8-кратният олимпийски шампион Юсейн Болт е обмислял да се завърне на лекоатлетическата писта като състезател. Това разкри самият той в интервю за Си Ен Ен няколко месеца преди Игрите в Токио.

Болт, който е световен рекордьор в спринта на 100 и 200 м, както и в щафетата 4Х100 м заедно със съотборниците си от Ямайка, се отказа от активната си спортна кариера след световното първенство през 2017 г. 

"Накрая знаех какво трябва да направя. Тръпката я нямаше. Но сега, всеки път, когато гледам лека атлетика, ми липсва. И всеки път, когато отида на пистата, за да видя треньора си, си мисля: "Това ли беше правилното решение?". И всеки път, когато потренирам, си казвам: "Да, взех правилното решение. Хич не ми липсва", разказва Болт.

"Говорих с треньора. И той ми каза: "Няма да го направиш! Хората, които се отказват, а след това се завръщат... просто не им се получава винаги", добави шампионът.

Снимка: Reuters

Така че със сигурност няма да видим Юсейн Болт като състезател на олимпийските игри в Токио през 2020 г. Но той обеща да присъства на трибуните.

"Ще отида да гледам. Вълнувам се. За първи път ще седна на трибуните, ще усетя тази енергия на хората. Винаги съм гледал състезанията в леката атлетика. През целия си живот съм го правил, но например никога не съм гледал как плува Майкъл Фелпс. Сега имам възможност да го направя - да гледам плуване и или нещо друго. Наистина обичам леката атлетика, но искам този път да гледам плуване!", заяви Болт.