Ако си мислите, че трансферите на футболисти са драматични, то явно не сте следили сделките за... динозаври. 

"Топчиозавър"-а на "Арсенал" най-вероятно ще остане в английския тим, въпреки че беше представен като ново попълнение на "Севиля". Просто се намери кой да покрива разходите за заплатата му. 

Финансовата помощ ще дойде от може би най-критикувания играч на "артилеристите" - Месут Йозил. Именно той беше даван като пример, когато от клуба обявиха, че ще съкратят човека, който носи емблематичния костюм - Джери Куи. Йозил не е играл за "Арсенал" от юни насам, но продължава да взима солидна заплата - 350 хил. евро на седмица. 

"Много се натъжих, че Джери Куи - нашият известен и верен талисман, който е важна част от клуба, ще бъде съкратен след 27 години служба. За това предлагам да помогна на "Арсенал" и да плащам пълната заплата на голямото зелено човече, докато съм футболист на клуба. Така Джери ще може да продължи да работи това, което толкова много обича", написа Йозил в социалните мрежи.

Съкращението на Куи, който е фен на "Арсенал" и от 1963 г. не е пропускал мач на тима, беше предприето като мярка за намаляване на разходите. Футболните клубове в Англия пострадаха финансово заради пандемията от коронавирус, която доведе до пауза в първенството през миналия сезон и мачове пред празни трибуни - мярка, която продължава и през настоящата кампания.

В "Арсенал" вече съкратиха 50 човека от персонала. Ръководството уточни, че има намерение да прекрати взаимоотношенията си със зеления динозавър само докато клубът успее да се стабилизира финансово. 

Снимка: Getty Images

Въпреки това феновете изразиха доста остро недоволството си от решението да се лишат от своя любимец, който ги забавлява на всеки домакински мач от 1993 г. насам.