БФС ще има нов президент и Изпълком на 25 юни тази година... може би. Това стана ясно от днешното заседание на Изпълнителното бюро към футболната ни централа. Обявената дата обаче предстои да бъде подложена на гласуване на следващото заседание на Изпълнителния комитет.

Последният редовно избран президент на родния футбол бе Борислав Михайлов, който подаде оставка след скандалите около мача с Англия през есента на 2019 г. Впоследствие начело на БФС временно застана Михаил Касабов, а ръководството продължи работа със заявката, че ще свика извънреден конгрес.

Такъв на два пъти бе отлаган през 2020-а заради пандемията с коронавирус.

Снимка: Lap.bg

Съобщението на БФС:

"На днешното си заседание Изпълнителното бюро на БФС обсъди постъпилото в съюза писмо №62-00-4/29.01.2021 г. от главния държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев, както и Заповед № РД-01-52/26.01.2021 г., с която забраната за провеждане в присъствена среда на конгресно-конферентни мероприятия се удължава до 30.04.2021 г.

В съответствие с цитираните документи, Бюрото прие следните решения:

Предлага за гласуване на следващото заседание на Изпълнителния комитет, Извънредното Общо събрание на БФС да се проведе на 25.06.2021 г., петък, в Националния дворец на културата, при задължителното условие, че Министерството на здравеопазването промени ограничителните противоепидемични мерки и отпадне забраната за провеждане на обществени мероприятия в присъствена форма.

Предложената дата е съобразена с настоящия срок на извънредната обстановка на територията на Република България, както и с необходимото технологично време за организация на конгрес, излъчване на делегати и кандидати и провеждане на предизборни кампании.

Предлага се Извънредният конгрес да се проведе при дневния ред, приет за отложения поради епидемиологичната обстановка такъв на 11.12.2020 г.

Изпълнителното бюро на БФС също така одобри антидопинговите правила във връзка с обнародваната на 22.01.2021 г. Наредба за антидопинговата дейност"

Снимка: Lap.bg