Селекционерът на България Ясен Петров се надява избраниците му да играят добър футбол срещу Северна Ирландия, да вкарат гол, но и да не допуснат такъв.

Петров разкри, че ще видим в игра дебютанти, но няма да има никакво подценяване на съперника.

"Гледахме Северна Ирландия срещу Италия и САЩ. Надявам се да знаем достатъчно, но са имали два много тежки мача. Това за нас е трети пореден мач срещу отбор, който е пред нас в ранглистата. Няма да бъде лесно, но ще опитаме да играем футбол и да търсим резултат, без да подценяваме отбора на Северна Ирландия", започна Петров на пресконференцията преди двубоя в сряда вечер.

"При всички положения трябва да вкараме гол. Задължително е и да запазим вратата си "суха". Принудени сме да направим промени, защото има умора във футболистите, а ние имаме свежи и млади хора. Ще дадем шанс на такива, които не са играли и дано ни се получат нещата", каза още селекционерът.

"Ние нямахме много време за работа, това не е оправдание. В момента градим почти нов отбор. Досега имаме пет дебютанта, утре ще има нови хора. За някои от тях това ще са първи мачове в националния. Трябва ни време, което го нямаме, но имахме тежки мачове срещу Швейцария и Италия. Изиграхме много слабо полувреме срещу първите. Отборът показва по-добро лице и искаме да постигаме резултати, а за всеки следващ мач се надяваме да стъпим на позитивното и да показваме по-добри изяви".

"Каквото и да очаквам, утре ще разберем. Отново ще трябва да ротираме състава си заради трите мача в кратък период", каза още Ясен Петров.

След двете загуби от Швейцария (1:3) и Италия (0:2), "лъвовете" ще се борят за първи точки срещу Северна Ирландия утре вечер от 21:45 ч. Съперникът ни също е с нулев актив.