Собственикът на "Локомотив" Пловдив Христо Крушарски заяви намерение да се кандидатира за президент на Българския футболен съюз. След мача на неговия тим срещу ЦСКА 1948 той остана недоволен от съдийството и заяви, че когато застане начело на централата ще вземе мерки.

"Вдругиден се кандидатирам вече официално и ще им разкажа играта, ще изгоня цялата тази паплач", заяви Крушарски.

Снимка: Lap.bg

Мачът завърши 0:0, като бизнесменът предяви претенции към съдията Валентин Железов.

Не съжалявам, защото нашето ще си го вземем. Железният Железов си показва железата. Ще му дадем един клин да си го забие в главата. Писнаха ми тези и действително ще ме накарат да се кандидатирам, да им покажа как се играе мач. Да ходят на сватби да свирят, да си пеят и да се веселят", каза той и добави:

"Едно време Васил Жечев ги събираше, караше ги да пеят, да пият, да се напиват и им казваше: "Тоя каза да му свириш мача, обаче ако свириш за него, вече няма да видиш никога свирка". А те сега ми отмъщават за това, което им говоря. Да правят каквото искат."

Снимка: Lap.bg

Темата за нов шеф на футболната централа продължава да е актуална. Конгрес за избор на нов президент трябваше да се състои на 25 юни, но Борислав Михайлов оттегли своята оставка, подадена в края на 2019 г., ден след като Димитър Бербатов обяви кандидатурата си.

Бившият вратар все още не е вписан отново като президент, тъй като Агенцията по вписванията не намери правно основание. От БФС заявиха, че ще обжалват.